auteurs01

v.l.n.r.
Neeltje Mostert, Marie
Mostert-de Groot en Joke Pontier-Mostert

Marie Mostert-de Groot

auteurs02

Marie Mostert-de Groot (voor de Markers: Marie van Neeltje van Marie Teerhuis-Kes) is de hoofdpersoon in het boek “Mijn jeugd op het eiland Marken”. Het boek vertelt in de ik-vorm over haar jeugd en belevenissen op Marken. Voor het boek heeft Marie in haar geheugen gegraven, geholpen door haar dochter Neeltje die alle verhalen gelijk noteerde. Soms had Marie hele verhalen al zelf opgeschreven. Het is ongelofelijk hoeveel ze nog weet. Het boek is een rijke bron van verhalen, anekdotes en cultuurhistorie.
Marie en haar man Piet Mostert wonen in Vlaardingen. Marie is actief op meerdere gebieden. Ten eerste is ze bekwaam in veel manieren van handwerken: Marker poppen aankleden in klederdracht, barbiepoppen aankleden, naaien, haken, Hardanger borduurwerk, kantklossen, borduren, enz. Daarnaast maakt ze wenskaarten, waarbij verschillende technieken gebruikt worden. Haar passie is het geven van presentaties in de vorm van lezingen over Marken, maar ook gedichten of sketches voordragen. Piet en Marie hebben een volkstuin waar ze vele uren doorbrengen in de zomer. Aan het einde van de zomer maken ze de vruchten en groenten in voor de winter.

Op de foto bezoeken ze de Hervormde Kerk van Marken ter gelegenheid van hun 50-jaar huwelijk.

Neeltje Mostert

auteurs03

Neeltje Mostert (voor de Markers: Neeltje van Marie van Neeltje van Marie Teerhuis-Kes) is de jongste dochter van Marie en Piet. Neeltje heeft een fors aantal avonden haar moeder zoveel mogelijk laten vertellen over wat ze zich nog kan herinneren van Marken. Marie vertelde en Neeltje schreef alles op. Het waren gezellige avonden met een lach, maar soms ook met een traan, want sommige verhalen zijn emotioneel en dramatisch.
Neeltje woont samen met haar vriend Paul de Kok in Naaldwijk. Ze heeft een eigen bedrijf in Innovatiemanagement (www.mccim.nl). Hiervoor reist zij wereldwijd om innovatieteams te ondersteunen bij het op de markt zetten van nieuwe producten.

Op de foto is Neeltje in het Marker gekleed. Aal de Boer heeft haar aangekleed.

Joke Pontier

auteurs04

Joke Pontier (voor de Markers:  Joke van Marie van Neeltje van Marie Teerhuis-Kes) is de oudste dochter van Marie en Piet. Joke werkt tijdens de totstandkoming van het boek hard om alle achtergrondgegevens op te zoeken, details na te kijken, informatie op te vragen en tekstcorrecties door te voeren.
Joke woont met haar man Willem Pontier in Naaldwijk.  De passie van Joke en haar man is het verzamelen van alles wat met Citroën 2CV (eendjes) te maken heeft en het sleutelen aan de auto’s zelf.

Op de foto draagt Joke de klederdracht van haar moeder.